Жената Телец е сластна, красива и привлекателна, с твърд и безкомпромисен характер, но както се казва в Кабала “няма добро без лошо в него”. Човек е свикнал да забелязва само добрите страни и често да подценява лошите, но последните са тези, които нерядко слагат “прът в колелата” на отношенията.

Когато жената Телец се чувства “по домашному” с вас, сигурна в себе си, става мързелива, небрежна в облеклото си, закъснява за срещи. Ако партньорът й обича лекия живот, тя също е склонна към това и може да прекали с килограмите, още повече че жените от тази зодия имат естествена склонност да се “налеят” след като минат 30 години. Вътре във всяка слаба жена-телец се крие една пълна, която се опитва да излезе навън.

Жената Телец се нуждае от освобождаване на своите емоции, но тъй като има вроден консерватизъм ще потърси в брака много повече, отколкото в една връзка. Иска партньор, който да е зависим и да стои близо до нея – това й носи сигурност.

Слабоволевите мъже не я привличат, обаче е склонна да третира любимия си като своя собственост и не прави усилия да си осигури неговата вярност. Въпреки че нейните емоционални реакции са силни, контролът е по-силен. Тя почти никога не показва привързаността си публично и въпреки че вие бихте могли да я запалите тя може да се отрече от собствените си желания и да се държи толкова дълго, колкото й диктува разума.

Жената Телец може да изглежда нежна и безпомощна, но не е. Тя винаги е упорита и последователна. Тя е добра кулинарка, добра е в леглото и може да стане отлична съпруга, понеже е изключително вярна и любяща. Едно предупреждение: никога няма да прости изневярата. Ако обичате да кръшкате не се захващайте с жена Телец. Ще съжалявате, а и това е най-лесният начин да изубите всичко, което има между вас.

От своя страна, тя е изключително фриволна и търси съзнателно флиртове, като в повечето случаи не е никак изобретателна – ориентира се към близкия кръг мъже, които са й под ръка – колеги, далечни приятели или напълно случайни мъже. В това тя не влага никакви емоции, а задоволява изконната си потребност да бъде харесвана и обожавана, както и да затвърди своя контрол и влияние върху мъжете.

Ако вие попаднете в подобни отношения с жена Телец, просто й изпратете цветя и подарък на следващия ден и повече не я търсете. За нея всичко е приключило. Жената Телец държи да се чувства доминираща, ако това не ви харесва, то по-добре се откажете от подобни отношения или ви очаква доста напрегнато съжителство.

Тя е истинска жена и  трябва да бъде третирана като такава.