В голямата аркана на таро Юпитер се символизира от Колелото на съдбата. Карта, която значи късмет, но по смисъл се свързва с благоразумието, което значение може би е по-удачното. Юпитер е планетата на растежа, новите възможности, успеха и развитието. Символизира се от числото 10, което е високата октава на числото 1, подобрена и по-силна 1-ца.

Колелото на съдбата е таро карта с голям символичен смисъл. В голямата аркана е под номер 10. В четирите ъгъла на картата се намират съответно  – в горния ляв – Водолей, орел в десния, който символизира зодиакалния знак Скорпион, в долните два ъгъла на картата съответно – Лъв и Телец. Тези четири знака, познати в Астрологията като фиксирани или знаци на статута, символизират стабилността и устойчивото развитие на фона на постоянната промяна и движение на живота.

Всяка от фигурите държи книга – еврейската книга Тора, която символизира закона и мъдростта.

На колелото, разположено в центъра на картата, са изписани на иврит еврейски букви – Йод Хе Вау Хе, които образуват непроизносимото божие име, наричано още Тетраграматон. Между тях са разположени още 4 латински букви, които прочетени по посока на часовниковата стрелка или обратно дават две различни думи – Тора и Таро.

Спускащата се змия е египетският бог на злото, но той символизира и жизнената сила, потапяща се в материалния свят.

Бог Анубис се издига от дясната страна на колелото.

На върха му е положена фигурата на сфинкса. В самия център на колелото са изобразени алхимичните знаци на основните “тухлички” на Вселената според алхимиците – живак, сяра, вода и сол – те показват различните аспекти на градящата космическа сила.

Външният кръг показва материалния свят, а 8-те лъча излизащи от вътрешността на колелото показват универсалната енергия.

Синият фон е символ на мъдростта.

Планетата може да се свърже и с други карти – Императрицата, Папата и Справедливостта. В малката аркана Юпитер символизира числото 4 и всички карти с четири елемента. Тъй като той е дневна планета, то за предпочитане са картите свързани с активните елементи – огън и въздух.

Картите – Четирите жезъла или “перфектната работа” и Четирите меча или Почивка от Раздорите. Картите свързани със земята и водата обаче символизират по-неприемливата страна на Юпитер – Четирите пентакъла или Силата на Земята, карта която понякога означава голяма арогантност; Четирите чаши или Разнообразното удоволствие при която успехът води до задоволяване и отегчение от живота.