Овца | Китайски хороскоп

33423
  • Всички родени през 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015 са Овца

desc_sheepЕлегантна, артистична и влюбена в природата, Овцата би могла да бъде най-очарователна от знаците, ако не беше толкова капризна и песимистична. Тя никога не е доволна от съдбата си. Няма никакво чувство за време, винаги закъснява, разпиляна и недисциплинирана, тя отчайва околните с капризите си, но въпреки това умее да се харесва, когато това е в неин интерес. Привлича я религията, мистериозното, свръхестественото. Създадена е да се подчинява, от нея не става нито ръководител, нито победител. Сантименталният й живот е твърде неспокоен. Хората родени в годината на козата нямат особено чувство за отговорност. Те не са способни ръководители, даже когато са под добро влияние успяват да блеснат в пълна степен и да преуспеят. Имат вкус и талант.

Могат да бъдат добри специалисти и да изпълняват превъзходно работа свързана технически и артистични умения. Те са умни, но никога не свирят първа цигулка и в този случай това е за добро. Тяхната същност изпълнена с фантазии се нуждае от чужда, по-силна воля.

Овцата е женски знак. Хората родени под негово влияние мечтаят за спокоен живот и брак, богатство. От тях стават куртизанки, сутеньори, но също и велики артисти и писатели. Всичко зависи от късмета на конкретния индивид. Не стават за търговци. Говорят ту прекалено бързо, ту пък прекалено бавно и тежко и се изразяват метафорично.

На война те никога няма да бъдат победители, командири и даже войници. При лошо стечение на обстоятелствата са склонни сами да слагат край на живота си.

Когато стане въпрос за облекло, кулинария, комфорт, и въобще изискан стил те са ненадминати. Обичат да контактуват с артисти и хора на изкуството.

Любовният живот на хората родени в годината на Овцата е бурен и често изпълнен с проблеми. Идеални партньори за тях са родените в годините на Заека, Глигана и Коня. На провал е обречена връзката между  Овцата и Кучето. Капризите на Овцата ще забавляват Заека, Глиганът ще ги понася търпеливо, а Конят егоист просто няма да ги забелязва. Освен тези знаци, други мъчно понасят Овцата, особено Биволът.

Във втората фаза от живота си родените в годината на  Овцата постигат своя мечтан успех.

Родени под знака на Овцата са: Лоуренс Оливие, Сервантес, Балзак, Флобер, Мусолини, Мик Джагър.