За Скорпионките с любов

5100

ist1_3014029_scorpionСкорпионите имат репутацията на знака с най-голям сексуален магнетизъм, чар и загадъчност… те са просто великолепни!… но винаги има и скрита страна, която се свързва с тяхната потайност, неуловимост, техният огромен емоционален потенциал и издържливост и често те несправедливо са били обявявани за “черните овце”, когато нещата не вървят добре. Заради това, че винаги имат собствено мнение и го отстояват с всички сили те нерядко влизат в ролята на критикари и вечната опозиция. Обявяват ги за хора, които служат единствено на личния си интерес и не признават никакви пречки пред целите си. Именно поради това те се асоциират с Юда в християнството.

За щастие Скорпионите са познати още и със своята непробиваема защита, способността си да заблудят противниците си разбивайки тяхната съпротива, както и тяхното фокусиране в една цел, което подклажда безкрайната им воля за успех на всяка цена. Именно затова те често успяват в сфери, в които много други преди тях са се провалили, но това не само не ги смущава, но дори им дава допълнителен стимул.

Египтяните са смятали, че скорпионите символизират въвеждането с мистериите, и са приели орелът като същество, което най-добре изобразява висшето проявление на енергията на скорпиона, дори старият астролог Ибн Езра почти замества знака на скорпиона с този на орел.

Митът за Феникс се асоциира именно със знака Скорпион и показва тяхната учудваща способност да се издигнат на крака дори и след пълен крах. Те са способни да се огъват под натиска, но никога не се пречупват, а тяхната вродена философска насоченост и добро познаване на човешката психология им помага да се справят с всяка ситуация.

jane_birkin_08-thumb

Скорпионите нерядко се борят за притежание и проявяват вещомания и ревност към любимите си хора и предмети. Те имат изострен инстинкт за лична територия и както в живота, така и в бизнеса, така и в личните отношения  не обичат да допускат други до нея, нито да делят това, което е тяхно, освен ако самите те не решат да го направят. Техните емоции са силни, а по природа са страстни, но трудно разкриват цялото богатство на чувствата си, смятайки че това ще ги направи уязвими и слаби. Скорпионите са винаги приветливи и спокойни, не избухват и се владеят перфектно, затова не може да ги видите в момент на слабост. Тогава те винаги остават насаме със себе си докато не решат проблемите си и не излязат от кризата.

Отношенията с тях не са проблематични, те са разбрани и не нарушават “правилата на играта”. Те са много чувствителни и усещат емоционалността в отношенията и бързо усещат всяка нотка на охладняването им, което може да ги направи резервирани към партньора и да ги накара да се чувстват изоставени. Когато държат на някого и смятат, че той си струва са готови да се борят докрай за него.

Лидерската позиция ги ентусиазира, а упоритостта им гарантира успех, въпреки че те често се страхуват да поемат позиции, които биха ги задължили за дълъг период от време и най-вече да бъдат център на внимание, нещо от което те се предпазват, тъй като смятат, че показността би могла да подложи на риск личната им свобода, а нея, те смятат за най-висшето благо, което имат. Именно затова позицията на кукловоди им подхожда най-добре и често оставайки добре скрити зад кулисите те дирижират целия парад. Скорпионите предизвикват полярни мнения за себе си – тях или ги обичат или ги мразят, но те рядко обръщат внимание на критиките или я приемат по-скоро с насмешка.

Скорпионите са много праволинейни и упорити, следвайки свой собствен път и въпреки това остават верни на всички които ги подкрепят, като никога не си позволяват да се отнасят нехайно към отговорностите си и отвръщат с доверие на искреността и уважават директните и открити хора. Имат силен чар и магнетизъм, с който привличат в името на собствената си кауза. Те са дипломатични и избягват да се натрапват, като не забравят услугите и рано или късно намират повод да ги върнат, тъй като не обичат да бъдат задължени.

Тяло

Представителите на Скорпион обикновено са добре сложени, с стройно тяло със силна конституция. Очите и косите често са тъмни, а очите са дълбоки и с проникващ поглед. Лицето не е овално, а вратът е къс.

Известни личности зодия Скорпион

Уйнона Райдър, Джоди Фостър, Леонардо Дикаприо, Софи Марсо, Джулия Робъртс, Сесилия Саркузи, Бил Гейтс, Пикасо, Деми Мур, Хилари Клинтън, Ален Делон, Бьорк, Мег Райън, Аяшвария Рай, Мария Антоанета, Калиста Флокхард (Али Макбийл), Жо Дасен, Ерос Рамацоти, Мария Кюри, Мартин Скорсезе, Марадона, Борис Бекер, Достоевски, Роден, Индира Ганди.