Тази ситуация може да се сравни единствено с пата в шаха, т.е. на няколко хода сте от мат, и то с пешката. Много жени остават “обвързани” с някого, само защото не виждат да се задава друг и решават, че компромиса си струва, но това не е вярно. Човек има определен потенциал за връзки и може да поддържа само определен брой такива. Връзките, колкото и повърхностни и неангажиращи да ни се струват, са сериозно въвличане с друг човек и черпят от нашите емоционални сили, запълват живота ни и ни обвързват, дори да не го съзнаваме.

Често раздялата е настъпила преди доста време, но все още няма никой нов или сериозен на хоризонта. Новите хора ни подминават в живота, ако ние не сме им “направили място” – ако все още сте заровена в спомени и съзнанието ви е само в миналото, то няма шанс да забележите кой минава около вас и какви сигнали ви дава. Миналото трябва да си остане там, където му е мястото – зад гърба ви. Миналото е опитност и спомен, то ни показва къде грешим и къде може да се спънем, но миналото не бива да има емоционална сила върху решенията ни.

Китайците често съветват, когато попаднете в безизходна ситуация да изхвърлите всичко непотребно от къщи, да разчистите и да излезете да подишате чист въздух. Може би и вие имате вина за тази ситуация. Един съвет – не се вкопчвайте в него!

Прекратяването на едни отношения не означава да си тръгнете със скандал или тръшкане на вратата – хората се разделят защото се разминават по пътя си, какво по-лошо от това – да следвате някого по път, който не е за вас и да се отклоните от целта си. С когото и да сте била, безспорно сте имали заедно много хубави мигове – опитайте се да ги запазите, но само като спомен. Тежките раздели всъщност често разрушават хубавите спомени. Не забравяйте – никой не е роден, за да изпълнява нашите очаквания!

Ако вечер, когато си легнете в едно легло изпитвате хладина и дори не знаете защо сте с този човек, моментът за раздяла е дошъл – не го отлагайте, не губете време – животът е кратък и всеки миг е ценен. Някъде ви чака човекът, който е за вас, някъде е вашият късмет. Много често хора, които не са били щастливи заедно стават такива след като се разделят и намерят, всеки за себе си, подходящия партньор. Никога не започвайте нови отношения на принципа “клин клин избива” – не замествайте и не лекувайте раните от миналото с нов човек – просто започнете на чисто.

И още един съвет, съвсем приятелски – вие със сигурност сте жена, която е твърде придирчива, но и недостъпна в любовта. Помислете как да подредите сферите на достъп до себе си. Когато поставите нещата по местата им вероятно всичко ще е много по-добре.