Кон | Китайски хороскоп

31012
  • Всички родени през 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014 са Кон

desc_horseКонете изглеждат добре, умеят да се обличат, имат добри обноски. Ползват се с благоразположението на околните, често успяват в политиката и обществените отношения, но не са толкова умни, колкото изглеждат – нещо, което те самите откриват преди другите да са го забелязали. Обичат да държат речи на публично място. Обикновено са надарени с богата душевност и сръчни ръце. Повече гъвкави, отколкото интелигентни, нямат особена вяра в себе си. С гореща кръв, лесно губят търпение, като по този начин често се лишават от плодовете на усилията си. Конят е  егоист – ще стъпче без угризения всеки, който му се изпречи на пътя. Независим по характер, действа на своя глава, без да слуша нечии съвети. Трудолюбив, успешно борави с пари. За него е характерно променливото настроение, бързото отегчаване независимо дали ще е от професия, работа или любов. Поради това често му се налага да започва всичко отначало.
Заслужава особено да се спомене годината на Огнения кон, която е през 60 години и общо взето е лоша за Конете: 1906, 1966, 2026 и т.н.

Родените в годината на Коня са представителни и умеят добре да се обличат. Обичат зрелища, театър, концерти, събрания, спортни състезания и всичко свързано с много хора на едно място. Умеят да правят комплименти, те са весели, грижливи, симпатични и се радват на популярност. Родените в годината на Коня преуспяват в политиката  от което изпитват дълбоко удовлетворение. Способни са не само на умствен, но и на физически труд. Повече ловки отколкото интелигентни, в действителност те не са уверени в себе си, което не им пречи да демонстрират високо самочувствие.

Родените в годината на Коня имат гореща кръв, лесно се поддават на гнева си, който често е необуздан.

В отношенията си с противоположния пол родените в годината на Коня често проявяват слабост. Те могат заради любов да зарежат всичко и всекиго. Страстта на влюбените е толкова силна, че всички останали за тях стават безразлични. Поради тези причини, те често търпят неуспехи в живота си. Ако успеят да подтиснат тези си слабости те ще имат щастлив живот. Добър партньор на родените в годината на Коня са тези родени под знака на Овцата. Добри комбинации стават и с Тигър и Куче. Знакът който трябва на всяка цена да избягват е Плъх, особено ако мъжът е плъх, а жената е огнен кон, тогава драмите са неизбежни.

В първата и втората фаза от живота си Конете са неспокойни. В младостта си те зарязват семейството си и това не минава без неприятности. Тук трябва да се спомене и за годината на огнения кон, която се редува в период от 60 години. Такава година е неблагоприятна за всички родени в годината на коня – тях ги заплашват нещастия, болести, катастрофи.

Известни Коне са: Цицерон, Рузвелт, Никита Хрушчов, Муамар Кадафи, Пол Макартни.