Ракът е най-добрият приятел в целия зодиак. Лоялен и емоционален, но и твърде своенравен и променлив. Това важи с пълна сила както за хората родени през юли, така и тези с Асцендент Рак. Когато се съмнявате спомнете си правилото: тя е много зависима от подкрепата на своите близки, въпреки че е твърде свенлива, за да обясни какво чувства. И тя изпитва абсолютен ужас от критиката, особено от насмешливата критика. Нищо не я наранява повече или не й се струва по-жестоко и по-несправедливо, а казано от близък човек, то е истинска емоционална катастрофа.

Нейната силна памет се вкопчва в обидните спомени и търси случай, за да си отмъсти. Въпреки всичко Ракът е склонен бързо да се привързва, да се радва на комфорт и бързо става зависим от хубавите неща в живота. Той е муден и инертен и не обича промените. Веднъж попаднал в един “житейски коловоз” няма особено желание да го напуска. Скуката и еднообразието не го смущават, той не търси много шум, нито овации, за него е важно да усеща грижа, заинтересованост и любов от страна на близък или партньор и това му е достатъчно, за да бъде истински щастлив. Поради тази причина Ракът е свенлив по душа и често резервиран към непознати.

Сигурен белег, че сте попаднали в полезрението им е желанието да се грижат за вас, което те разбират по свой начин. Пишат ви непрестанно sms-и за несъществени неща, интересуват се дали сте добре, опитват се да ви успокояват и ви предлагат разнообразни начини да прекарате времето заедно. Влюбеният Рак иска бързо да стане част от живота ви, кани ви навсякъде, запознава ви с приятелите си и търси начин да сте му непрекъснато “под ръка”. Истински разнеженият Рак е много приятна компания защото създава пълен душевен и физически комфорт на близките си. Добре е да не се дразните от понякога леко досадния им интерес към всичко в живота ви и да се оставите в техните ръце. Ще им доставите огромно удоволствие, а и на себе си също.

Деликатните Раци ви държат близо до себе си като използват само връхчетата на щипките си с които могат и много силно да нараняват, но това не се случва, когато са привързани към някого и не смеят да го наранят.

За жената Рак времето прекарано заедно с любимия човек има огромно значение. Тя е резервирана и мнителна в началото на отношенията, не показва сериозен интерес и дори е леко разсеяна, което бързо може да обезкуражи по-слабонервените мъже и да ги накара да се откажат още в началото. Жената Рак очаква бавно и напоително ухажване, интензивен интерес, разнообразие и най-вече да усети желание да прекарвате максимално голяма част от времето си с нея. Тя има нужда да е непрекъснат център на внимание, а не само епизодично да получава част от вашето внимание. Такива отношения са само за “бегачи на дълги разстояния” в любовта, нямате шанс да спечелите такава жена с евтини номера или шутовски сценарии. Тя е търпелива и последователна в допускането на досадници до себе си, реже бързо и категорично, не търпи просташко отношение и е много чувствителна към проявите на агресия. Тя е истинска дама и се държи като такава.

За Ракът времето е най-важното – колкото повече време минава, толкова по-привързан става един Рак. В началото е мнителен и дистанциран, макар и приятелски настроен, но с времето се отпуска, доверява ви се и показва истинския си благ характер. Жената Рак трудно намира спокойствие преди да се усети в един хубав, голям и добре подреден дом, в който всичко е плод на нейния вкус и избор, със стабилен и благ мъж и поне едно дете на което да даде цялата си любов. Ракът е лоялен и грижовен, не обича да се разкъсва между много хора.

Жената Рак мечтае за голямо, сплотено и щастливо семейство, едновременно с това тя търси вниманието на всички останали, нейната мисия е да е полезна, да печели уважение и одобрение, тя е социална, много търпелива с хората и умееща да напипва човешките проблеми. Ракът не умее да се преструва, емоциите му се усещат в излъчването му.

Жената Рак е склонна към депресия и песимистични мисли, затова има нужда от разнообразие, честа смяна на средата, пътуване и много авантюристични епизоди в живота. Ракът е роден пътешественик, но никога не бърка туризма с емиграцията. Може да се наслади напълно на всички новости, да опита нова храна, да обиколи всички забележителности, но винаги има граница и когато се измори иска да се завърне в дома си, неговата крепост, и да си почива, любувайки се на натрупаните спомени пред камината.