В кой час на денонощието сте родени?

6940

Часът на раждане определя индивидуалното разпределение на планетите в личния хороскоп, в какви астрологични домове освен зодиакални знаци попадат планетите. Домовете съответстват на знаците и играят по-голяма роля с влиянието си върху характера, предпочитанията и бъдещето. Човешкият организъм реагира по различен начин на всеки часови отрязък от денонощието. Затова “дневните” хора са екстровертни натури, а “нощните” проявяват подчертана склонност към вглъбяване в себе си.

От 24 до 2 часа

Изключително динамични личности, вие проявявате огромно любопитство към околния свят, общувате безпроблемно и интензивно, любопитни и любознателни към новостите и дребните факти от живота, винаги жадни за новини. Вие не пропускате да си извлечете поука от провалите, без обаче да ги драматизирате. Разумът и инстинктите ви са в постоянно противоборство, като надделяват му единият, ту другите. Отличавате се с борбеност и любов към риска.

От 2 до 4 часа

Смятате се за център на вселената, искате да грабите с пълни шепи от удоволствията на живота, обичате комфортна, забавленията и сетивните преживявания, хубавата храна и сте естети по природа, обичате също така парите и придобивките, които те ви доставят. Привързвате се дълбоко към предмети и хора, имащи значение за вас. В любовта сте верни и постоянни, но обсебвате партньора и боленено го ревнувате. Не обичате резките промени, затова правите всичко възможно да ги избягвате. Обичате сигурността, лукса и спокойствието. Личната независимост и осигуреност са винаги на преден план.

От 4 до 6 часа

Надарени с голяма енергия и убедителност, вие знаете как да мотивирате околните. Държите да сте господари на живота си и не позволявате никому да ви диктува своите правила. Често ви упрекват в егоизъм и нетърпеливост към недостатъците на околните. Всъщност вие сте открити и директни и не криете нито хубавите си качества, нито недостатъците.

От 6 до 8 часа

Родените в тези часове са мудни и нерешителни и понякога реагират неадекватно в критични ситуации, избягвайки да поемат отговорност и трудно взимат окончателни решения. Вие предпочитате да се заобиколите с верни приятели и колеги и да съществувате в своя измислен свят, като отношението ви към живота е доста фриволно. Това е причината плановете ви често да се реализират с огромно закъснение, а и е нерядко възможностите за избор и реализация изтичат като пясък измежду пръстите ви. Постигате успехи единствено в професии, изискващи творчески усет и развихрено въображение.

От 8 до 10 часа

Цял живот бягате от скуката, като пътувате често или търсите приклучения. За да се чувствате добре, трябва да имате голяма цел, към която да се стремите. Реагирате светкавично на предизвикателствата, отличавате се с незвисим характер, лесно късате с миналото и с разочаровали ви хора.

От 10 до 12 часа

Вие сте изпълнени с огромни амбиции, вие знаете, че цената, която трябва да заплатите, за да достигнете върха, е много висока. За вас успехът означава себеотрицание, упоритост, постоянство и… трудни контакти с най-близките хора. Ще ви бъде много по-лесно в живота, ако не схващате бъквално нещата и проявявате известно чувство за хумор. Опивайте се да бъдете по-широко скроени.

От 12 до 14 часа

Вие сте подвластни на удоволствията на плътта, обичате да откривате нови хоризонти, да изпитвате непознати усещания, вие сте авантюристи по душа. Приключенията стоят на челните места във вашата ценностна система, а постоянството ви е чуждо. Обичате вкусната храна, празниците, проявявате отзивчивост към чуждите проблеми и стига да можете, се стараете да помогнете в решаването им.

От 14 до 16 часа

Патите си от своята двойнствена натура, която ви кара ту да атакувате директно трудностите, ту да изпадате в поредния сънлив период, когато гледате как светът около вас се променя, без да реагирате. Но макар и пасивни наблюдатели, вие все пак разполагате с достатъчно съпротивителни сили и воля, за да запазите контрол над обстоятелствата.

ВИЖ И ОСТАНАЛИТЕ ЧАСОВЕ НА РАЖДАНЕ