Какво е “Изгряващия знак” (Асцендент)

6618

ascendantКачествата които притежавате са комбинация от два знака – слънчевия (или Зодията) и асцендентния (изгряващия зодиакален знак), но в тях доминира асцендентният. Това е така, тъй като Асцендентът е маската, чрез която се представяме пред света и е сбор от онези наши качества, с които другите ни опознават и приемат още при първия им контакт с нас. Поради това е важно да знаем своя асцендентен знак. Асцендентът поставя началото на хороскопa и е отправната точка, от която той се построява. Астрологичните домове, както и разположените в тях планети, са ориентирани спрямо него.

Асцендентът се изчислява на база на конкретния час и място (град) на раждане. Така в рамките на един ден, макар и родените през него да имат сходни планетни кофигурации, имат твърде различен хороскоп именно заради различния час на раждане, който измества планетите в различни домове и така прави съдбата на тези хора различна.

В хороскопа мястото на Слънцето или популярно нареченото “Зодия” отговаря основно за мотивацията на човека, най-върховните му желания за реализация (професионалните очаквания) и архетипа на интимния партньор (в хороскопите на жените).

Асцендентът от своя страна отговаря за всички видими черти на един човек, започвайки от външния му вид, поведението, персоналното излъчване, поведението към околните, както и реакциите, които човек предизвиква в хората около себе си. В този ред на мисли, това което “виждаме” в един човек е неговия Асцендентен знак.