Когато сме на 21, 42 или 63 години…

2652

bungee

“Когато съм на 63”… или на 21 или на 42 се случва нещо магическо или поне би могло да се случи. Уран-планетата на внезапните промени застава в позиция, която ни провокира да действаме, да бъдем активни, да нарушим всички онези принципи, които сме следвали досега и да погледнем малко по-напред от носа си, някъде далече в бъдещето, където ни очаква някоя неосъществена мечта.

Това са години, когато се очаква от всеки да смени стереотипа си на живот, да направи нещо дори лудо и откачено, да изпълни своя дългогодишна мечта отивайки на екскурзия до Карибите или да скочи с бънджи, или да се престраши да предложи брак на дългогодишната си приятелка, или да намери сили да напусне старата си работа, за да печели по-добре. Изобщо години, когато ни е време да напуснем онзи топъл комфорт на познатото и да прегърнем идеята да бъдем нови, различни и провокативни.

Това се случва когато сме на 21, 42, 63, та дори и на 84 години. Колко са милионерите, които са решили именно на тази възраст да имат поне още един брак, който понякога им коства огромна част от състоянието, но те нямат какво да губят. Това са годините когато се изисква повече кураж, и вместо да се опитвате да запазите статуквото е най-добре да изоставите старите си навици и да се огледате за нещо ново. Това са годините на “голямото начало”…, когато идва време да бъдем себе си или както Анри Торо казва: “Ние постоянно сме провокирани да бъдем себе си”. Уран е тази провокация! Не я изпускайте!

Много често се запитваме – “А, дали това може да се направи и по друг начин?” и ви се иска да нарушите правилата. Позицията на Уран във всеки индивидуален хороскоп подсказва сферта в която вие ще бъдете вечния новатор, ще преминавате през трудностите лесно като острие в масло и имате шанс да оставите конкуренцията си да ви диша праха. Всеки е добре да бъде поне малко любопитен къде се намира неговият Уран – вратичката към успеха. Просто казано това което ни кара да уважаваме границите и да живеем по правилата е Сатурн, а Уран, като негов антипод, ни подсказва, че отвъд тези граници има още твърде много за откриване. Уран е извор на оригиналност и начини да бъдем различни от другите. Това е нашият коз да ангажираме вниманието на другите или да развием личните си качества. Уран показва и онова, което трябва да прекрачим, за да бъдем истиснки себе си.