Едно от най-точните предсказания направено от основоположника на съвременната мунданна астрология – Андре Барбо, прогноза, която се отнася до падането на комунизма и промените през 1989 година.

Историята около това предсказание започва още през 1936 г., когато неговият брат Арман, също астролог, написва статия за Народния Фронт във Франция и извлича своите предсказания от опозицията на Сатурн и Нептун по това време.

Това е продължение на идеите на руската революция от 1917 г., чието влияние се разпростира по света, завладявайки и Франция.

Оказва се, че отношение към появата на комунизма като идеология има планетния цикъл на Сатурн-Нептун.

През 1953 г. Андре Барбо публикува своята първа прогноза, основана на съвпада на Сатурн и Нептун, като по-късно дискутира и завършека на този цикъл през 1989 г., когато е следващия подобен съвпад. Той посочва 1989 г. като “крайна точка” и исторически завършек на тези революционни тенденции, започнали десетилетия по-рано. Описание на тези астрологични тълкувания се намират в книгата му “Defence et illustration de l’Astrologie”, на стр. 189, която е публикувана през 1955 г.! Неговото предсказание е направено 34 години предварително.

Нека се върнем на картата на 1989 година. Барбо я публикува и в своя труд “Les Astres et l’Histoire” през 1968 г. Ето какво пише той:

[quote_center]“В един кратък период от време ще наблюдаваме едно изключително трио от планети : Сатурн, Уран и Нептун, срещащи се в началото на Козирог, което ще се състои през 1988 г. и 1989 г., като по-значима в това отношение ще е 1989г. с тройната си опозиция на Юпитер към това трио. Това е времето, в което съдбата на човечеството за целия XXI век ще бъде предопределена. Ние наблюдавахме как нашето капиталистическо общество се разви в хода на дългия цикъл Уран-Нептун чак до началото на последното столетие. Също така бяхме свидетели на последния съвпад Сатурн-Уран през 1942 г., както и на последния Сатурн-Нептун през 1953 г. САЩ от една страна и СССР от друга започнаха състезанието за световна хегемония и опит да създадат едно универсално общество. Обаче тези двама участника стигат в този момент до края на своето съзтезание в тази точка и по това време. Тази финална точка е 1989 г., която е датата, когато в света може да се роди едно ново общество.”[/quote_center]

891

Той обръща изключително внимание на това тройно съвпадение в Козирог, защото то се явява завършек на три мунданни цикъла, всеки от които носи драстични промени в световната история.

Осъществява се едновременно събиране на финала на три цикъла :

 1/ Сатурн-Нептун

2/ Уран-Нептун

3/ Сатурн-Уран

Това определно довежда, както и самият Барбо успява да предскаже, до дълбоки промени в обществото, до бързото отмиране на един стар строй и коренна промяна в отношенията между великите сили. Слага началото на съвсем нови отношения и промяна на световните приоритети. Тази дата бележи и падането на “желязната завеса”, която се беше превърнала в основно делене на света по времето на Студената Война.

Андре Барбо стига и още по-далече, като посочва следващите дати, на които има ново сключване на съвпада Сатурн-Нептун. Това са 2026 г. и 2061 г. По негово мнение 2026 г. е финалната дата, на която всички остатъци от комунизма ще рухнат. Този съвпад се случва средно на 36 години и води до колективни бунтове, пробуждане на обществото и масите и създава силни революционни течения.